INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 12
- 700 g avienos
- 3,5 l vandens
- 2 didelės bulvės
- 2 vidutiniai pomidorai
- 2 morkos
- 150 g ryžių
- 1 didelė paprika
- 1 svogūnas
- 50 g pomidorų pastos
- 3 česnako skiltelės
- Šiek tiek kalendros (arba petražolių su krapais)
- Lauro lapai – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
- Aitriosios paprikos ar adžikos – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Iš vakaro avieną užmerkite šaltame vandenyje. Kitą dieną užvirkite vandenį, sudėkite mėsą ir svogūną, nugraibykite putas ir virkite apie 1 valandą.
- Morkas sutarkuokite stambia tarka, pomidorus ir paprikas nuplikykite, nulupkite odelę ir kartu su morkomis pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.
- Išvirus mėsai, ją išimkite, svogūną išmeskite. Į sultinį sudėkite pakepintas daržoves, bulvių kubelius, lauro lapus, čili pipirą ir perplautus ryžius. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir grąžinkite į puodą. Virkite apie 40 minučių.
- Pomidorų pastą kelias minutes apkepinkite aliejuje ir likus 15 min. iki virimo pabaigos supilkite į sriubą.
- Išjungus kaitrą, sudėkite smulkintą česnaką ir kalendrą ar kitus žalumynus. Leiskite sriubai pastovėti bent 30 minučių. Patiekite su grietine, jei norisi – dar papildykite čili ar tabasco lašais.