Sotus ir aromatingas gruziniškas charčio su aviena

gruziniškas charčio su aviena

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 12

  • 700 g avienos
  • 3,5 l vandens
  • 2 didelės bulvės
  • 2 vidutiniai pomidorai
  • 2 morkos
  • 150 g ryžių
  • 1 didelė paprika
  • 1 svogūnas
  • 50 g pomidorų pastos
  • 3 česnako skiltelės
  • Šiek tiek kalendros (arba petražolių su krapais)
  • Lauro lapai – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Aitriosios paprikos ar adžikos – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Iš vakaro avieną užmerkite šaltame vandenyje. Kitą dieną užvirkite vandenį, sudėkite mėsą ir svogūną, nugraibykite putas ir virkite apie 1 valandą.
  2. Morkas sutarkuokite stambia tarka, pomidorus ir paprikas nuplikykite, nulupkite odelę ir kartu su morkomis pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.
  3. Išvirus mėsai, ją išimkite, svogūną išmeskite. Į sultinį sudėkite pakepintas daržoves, bulvių kubelius, lauro lapus, čili pipirą ir perplautus ryžius. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir grąžinkite į puodą. Virkite apie 40 minučių.
  4. Pomidorų pastą kelias minutes apkepinkite aliejuje ir likus 15 min. iki virimo pabaigos supilkite į sriubą.
  5. Išjungus kaitrą, sudėkite smulkintą česnaką ir kalendrą ar kitus žalumynus. Leiskite sriubai pastovėti bent 30 minučių. Patiekite su grietine, jei norisi – dar papildykite čili ar tabasco lašais.