Atgaivinantis Andalūzijos „Gazpacho“ – šalta pomidorų sriuba vasariškai dienai

„Gazpacho“ – šalta pomidorų sriuba

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 600 g nuluptų pomidorų
  • 6 cm prancūziško batono (ar keliomis riekėmis čiabatos ar šviesios duonos)
  • 2 paprikos
  • 1 agurkas
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai raudonojo vyno acto
  • 1 šaukštelis cukraus
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji pipirai – pagal skonį

Gaminimo eiga (~20 min. + šaldymas):

  1. Duonos paruošimas: nupjaukite pluteles ir batoną arba čiabatą užpilkite puse stiklinės vandens. Palikite kelioms minutėms suminkštėti, tada gerai nuspauskite perteklinį vandenį.
  2. Daržovių sutrynimas: maisto smulkintuve sutrinkite pamirkytą duoną, supjaustytus pomidorus, paprikas, agurką be žievės, svogūną ir česnaką iki vientisos masės. Jei per tiršta, įpilkite truputį vandens. Norėdami lygesnės tekstūros, perkoškite per sietelį ar marlę.
  3. Paskaninkite: įtrinkite alyvuogių aliejų, supilkite raudonojo vyno actą, suberkite cukrų, druską ir pipirus, gerai išmaišykite.
  4. Atvėsinimas: supilkite sriubą į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad skoniai susijungtų ir sriuba būtų šalta.
  5. Patiekimas: šaltą gazpacho patiekite papuošę smulkintu agurku, paprikomis ir šviežiais baziliko lapeliais. Puikiai dera paskrudinta balta duona, apšlakstyta aliejumi.