Ingredientai (2 porcijoms):
- 10 šviežių smidrų
- 10 plonų šaltai rūkytos šoninės juostelių
- Alyvuogių aliejaus – šiek tiek
- Druskos – pagal skonį
- Juodųjų pipirų – pagal skonį
Gaminimo eiga (apie 20 min.):
-
Smidrų paruošimas:
Nupjaukite smidrų kotelių sumedėjusias dalis. Sudėkite juos į verdantį vandenį ir pavirkite apie 2 minutes. Tuomet perkoškite ir iškart perpilkite šaltu vandeniu – taip išsaugosite spalvą ir traškumą. -
Apsukimas šonine:
Apšlakstykite smidrus alyvuogių aliejumi. Kiekvieną apsukite viena šoninės juostele, vyniokite glaudžiai. -
Kepimas:
Sudėkite smidrus ant grilio ir kepkite apie 10 minučių, kol šoninė gražiai apskrus. Jei neturite grilio, naudokite orkaitę: įkaitinkite iki 200 °C ir kepkite, kol šoninė taps traški. (Smidrų virti iš anksto nereikia, nebent jie labai stori – tuomet trumpai apvirkite.) -
Pabaiga:
Iškeptus smidrus pabarstykite pipirais ir, jei reikia, trupučiu druskos. Skanaus!