Auksaspalviai mieliniai beliašai su mėsos įdaru

beliašai su mėsos įdaru

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 400 g kvietinių miltų (550 C klasė)
  • 1 stiklinė (250 ml) pieno
  • 1 kiaušinis
  • 7 šaukštai aliejaus
  • 8 g sausų mielių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 300 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas, smulkintas
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Kepimui:

  • Aliejaus – tiek, kiek reikia

Gaminimo eiga (apie 1 val.):

  1. Mielių aktyvavimas: pašildykite pieną iki šiltos temperatūros, suberkite cukrų ir mieles. Uždenkite ir palikite 10 min., kol suputos.
  2. Tešlos minkymas: dubenyje sumaišykite miltus su druska, įpilkite aliejų ir mielių mišinį. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir šiek tiek lipni. Uždenkite ir palikite pakilti šiltoje vietoje.
  3. Įdaras: sumaišykite mėsą, kiaušinį, svogūną ir prieskonius iki vientisos masės.
  4. Formavimas: pakilus tešlai, perminkykite ją, formuokite nedidelius diskus (~0,5 cm storio). Ant kiekvieno dėkite šaukštelį įdaro ir užspauskite kraštus.
  5. Kepimas: įkaitinkite aliejų keptuvėje. Belyšus dėkite įdarų puse žemyn, apkepkite, apverskite, uždenkite ir pakepkite, kol vidus iškeps.

Patarimas:

Patiekite su grietine ar pomidorų padažu iškart po kepimo.