Ingredientai (4 porcijoms):
- 400 g kvietinių miltų (550 C klasė)
- 1 stiklinė (250 ml) pieno
- 1 kiaušinis
- 7 šaukštai aliejaus
- 8 g sausų mielių
- 1 šaukštelis cukraus
- 1 šaukštelis druskos
Įdarui:
- 300 g maltos mėsos
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas, smulkintas
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Kepimui:
- Aliejaus – tiek, kiek reikia
Gaminimo eiga (apie 1 val.):
- Mielių aktyvavimas: pašildykite pieną iki šiltos temperatūros, suberkite cukrų ir mieles. Uždenkite ir palikite 10 min., kol suputos.
- Tešlos minkymas: dubenyje sumaišykite miltus su druska, įpilkite aliejų ir mielių mišinį. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir šiek tiek lipni. Uždenkite ir palikite pakilti šiltoje vietoje.
- Įdaras: sumaišykite mėsą, kiaušinį, svogūną ir prieskonius iki vientisos masės.
- Formavimas: pakilus tešlai, perminkykite ją, formuokite nedidelius diskus (~0,5 cm storio). Ant kiekvieno dėkite šaukštelį įdaro ir užspauskite kraštus.
- Kepimas: įkaitinkite aliejų keptuvėje. Belyšus dėkite įdarų puse žemyn, apkepkite, apverskite, uždenkite ir pakepkite, kol vidus iškeps.
Patarimas:
Patiekite su grietine ar pomidorų padažu iškart po kepimo.