Ingredientai (4 porcijoms):
- 1 pakelis kukurūzų traškučių (pvz., “Santa Maria Nachos Original”)
- 300 g maltos jautienos (galima ir kita mėsa)
- 200 g čederio ar fermentinio sūrio
- 1 šaukštas taco prieskonių (pvz., “Santa Maria”)
- 4 šaukštai aštraus taco padažo
- ½ indelio konservuotų raudonųjų pupelių
- 100 g konservuotų kukurūzų
- 2 česnako skiltelės, smulkintos
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
- 1 avokadas, supjaustytas kubeliais
- 1 pomidoras, supjaustytas kubeliais
- Kalendra pagal skonį
- Jalapenai (švieži arba konservuoti) pagal skonį
Padažui:
- 100 g grietinės
- ½ žaliosios citrinos sultys (ar įprastos citrinos)
- ½ šaukštelio česnako miltelių
Gaminimo eiga (~30 min.):
-
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Sūrį sutarkuokite, pupeles ir kukurūzus nusunkite. -
Mėsos apkepimas:
Į keptuvę įpilkite aliejaus, trumpai apkepkite smulkintą česnaką. Sudėkite mėsą, kepkite, kol išgaruos skystis. Įberkite taco prieskonių, pakepkite, įmaišykite taco padažą, pupeles ir kukurūzus, trumpai pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies. -
Sluoksniavimas:
Kepimo formoje (pvz., 40×28 cm) paskleiskite nachos traškučius. Užbarstykite trečdalį sūrio, tuomet tolygiai išdėliokite mėsos–pupelių mišinį. -
Kepimas:
Užberkite likusį sūrį ir kepkite orkaitėje 5–6 minutes, kol sūris ištirps ir lengvai apskrus. -
Papildymai:
Supjaustykite pomidorą, avokadą ir jalapenus. Padažui išmaišykite grietinę su citrinos sultimis ir česnako milteliais. -
Patiekimas:
Ant karštų nachos uždėkite daržoves ir jalapenus, apšlakstykite padažu, pabarstykite kalendra.
Patarimai:
- Jei norite švelnesnio skonio, rinkitės mažiau aštrų taco padažą.
- Papildomai patiekite grietinės ar gvakamolės padažą šalėje.