Sūriu apskrudę nachos su jautiena – karštas užkandis visai kompanijai

nachos su jautiena

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 pakelis kukurūzų traškučių (pvz., “Santa Maria Nachos Original”)
  • 300 g maltos jautienos (galima ir kita mėsa)
  • 200 g čederio ar fermentinio sūrio
  • 1 šaukštas taco prieskonių (pvz., “Santa Maria”)
  • 4 šaukštai aštraus taco padažo
  • ½ indelio konservuotų raudonųjų pupelių
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 2 česnako skiltelės, smulkintos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Patiekiant:

  • 1 avokadas, supjaustytas kubeliais
  • 1 pomidoras, supjaustytas kubeliais
  • Kalendra pagal skonį
  • Jalapenai (švieži arba konservuoti) pagal skonį

Padažui:

  • 100 g grietinės
  • ½ žaliosios citrinos sultys (ar įprastos citrinos)
  • ½ šaukštelio česnako miltelių

Gaminimo eiga (~30 min.):

  1. Paruošimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Sūrį sutarkuokite, pupeles ir kukurūzus nusunkite.
  2. Mėsos apkepimas:
    Į keptuvę įpilkite aliejaus, trumpai apkepkite smulkintą česnaką. Sudėkite mėsą, kepkite, kol išgaruos skystis. Įberkite taco prieskonių, pakepkite, įmaišykite taco padažą, pupeles ir kukurūzus, trumpai pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies.
  3. Sluoksniavimas:
    Kepimo formoje (pvz., 40×28 cm) paskleiskite nachos traškučius. Užbarstykite trečdalį sūrio, tuomet tolygiai išdėliokite mėsos–pupelių mišinį.
  4. Kepimas:
    Užberkite likusį sūrį ir kepkite orkaitėje 5–6 minutes, kol sūris ištirps ir lengvai apskrus.
  5. Papildymai:
    Supjaustykite pomidorą, avokadą ir jalapenus. Padažui išmaišykite grietinę su citrinos sultimis ir česnako milteliais.
  6. Patiekimas:
    Ant karštų nachos uždėkite daržoves ir jalapenus, apšlakstykite padažu, pabarstykite kalendra.

Patarimai:

  • Jei norite švelnesnio skonio, rinkitės mažiau aštrų taco padažą.
  • Papildomai patiekite grietinės ar gvakamolės padažą šalėje.