Traškūs krabų lazdelių kąsneliai tešloje – greitas užkandis su česnakiniu padažu

Traškūs krabų lazdelių kąsneliai tešloje

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 300 g krabų lazdelių
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g kvietinių miltų
  • 3 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • Žiupsnelis kapotų krapų
  • Druskos – pagal skonį

Padažui:

  • 4 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštas grietinės
  • 1 česnako skiltelė, smulkinta

Gaminimo eiga (~30 min.):

  1. Tešlos paruošimas:
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, įdėkite majonezą, suberkite miltus, saldžiosios paprikos miltelius, kapotus krapus ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite iki vientisos, tirštos masės.
  2. Krabų lazdelių kepimas:
    Kiekvieną krabų lazdelę perpjaukite išilgai, pavoliokite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptas lazdeles padėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
  3. Padažas:
    Sumaišykite majonezą su grietine ir įspauskite smulkintą česnako skiltelę. Gerai išmaišykite ir patiekite kartu su karštomis krabų lazdelėmis.