Ingredientai (4 porcijoms):
- 300 g krabų lazdelių
- 3 kiaušiniai
- 100 g kvietinių miltų
- 3 šaukštai majonezo
- 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
- Žiupsnelis kapotų krapų
- Druskos – pagal skonį
Padažui:
- 4 šaukštai majonezo
- 1 šaukštas grietinės
- 1 česnako skiltelė, smulkinta
Gaminimo eiga (~30 min.):
-
Tešlos paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įdėkite majonezą, suberkite miltus, saldžiosios paprikos miltelius, kapotus krapus ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite iki vientisos, tirštos masės. -
Krabų lazdelių kepimas:
Kiekvieną krabų lazdelę perpjaukite išilgai, pavoliokite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptas lazdeles padėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. -
Padažas:
Sumaišykite majonezą su grietine ir įspauskite smulkintą česnako skiltelę. Gerai išmaišykite ir patiekite kartu su karštomis krabų lazdelėmis.