Ingredientai (6 porcijoms):
Pagrindui:
-
1 vidutinė kopūsto galva
-
100 g grietinės
-
3 šaukštai miltų
-
2 šaukštai pomidorų padažo
-
Šiek tiek druskos, pipirų
-
Aliejaus – kepimui
Įdarui:
-
500 g kiaulienos faršo
-
120 g ryžių
-
1 svogūnas
-
Mėgstami prieskoniai – pagal skonį
Gaminimo eiga (~1 val.):
-
Ryžiai:
Išvirkite ryžius, bet nepervirkite – jie turi būti tvirti. -
Įdaras:
Sumaišykite išvirtus ryžius su faršu, smulkintu svogūnu ir prieskoniais. -
Kopūsto paruošimas:
Į verdantį pasūdytą vandenį dėkite visą kopūsto galvą. Kas kelias minutes nulupkite po vieną viršutinį lapą, kol turėsite pakankamai lapų balandėliams. -
Formavimas:
Į kiekvieną kopūsto lapą dėkite šiek tiek įdaro, užlenkite šonus ir suvyniokite į tvirtą ritinėlį. -
Apkepimas:
Paruoštus balandėlius pavoliokite miltuose ir lengvai apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iki švelniai apskrus. -
Troškinimas:
Apkeptus balandėlius dėkite į puodą, užpilkite tiek vandens, kad būtų apsemti, ir įmaišykite pomidorų padažą. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 min. -
Pabaiga:
Troškinimo pabaigoje į puodą sudėkite grietinę ir dar keletą minučių patroškinkite, kad skoniai susijungtų.