Balandėliai su ryžiais ir faršu troškinami grietinės–pomidorų padaže

Balandėliai su ryžiais ir faršu

Ingredientai (6 porcijoms):

Pagrindui:

  • 1 vidutinė kopūsto galva

  • 100 g grietinės

  • 3 šaukštai miltų

  • 2 šaukštai pomidorų padažo

  • Šiek tiek druskos, pipirų

  • Aliejaus – kepimui

Įdarui:

  • 500 g kiaulienos faršo

  • 120 g ryžių

  • 1 svogūnas

  • Mėgstami prieskoniai – pagal skonį

Gaminimo eiga (~1 val.):

  1. Ryžiai:
    Išvirkite ryžius, bet nepervirkite – jie turi būti tvirti.

  2. Įdaras:
    Sumaišykite išvirtus ryžius su faršu, smulkintu svogūnu ir prieskoniais.

  3. Kopūsto paruošimas:
    Į verdantį pasūdytą vandenį dėkite visą kopūsto galvą. Kas kelias minutes nulupkite po vieną viršutinį lapą, kol turėsite pakankamai lapų balandėliams.

  4. Formavimas:
    Į kiekvieną kopūsto lapą dėkite šiek tiek įdaro, užlenkite šonus ir suvyniokite į tvirtą ritinėlį.

  5. Apkepimas:
    Paruoštus balandėlius pavoliokite miltuose ir lengvai apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iki švelniai apskrus.

  6. Troškinimas:
    Apkeptus balandėlius dėkite į puodą, užpilkite tiek vandens, kad būtų apsemti, ir įmaišykite pomidorų padažą. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 min.

  7. Pabaiga:
    Troškinimo pabaigoje į puodą sudėkite grietinę ir dar keletą minučių patroškinkite, kad skoniai susijungtų.