Ingredientai (8 porcijoms):
Tešlai:
- 12 žalių bulvių
- 3 virtos bulvės
- Druskos – pagal skonį
Įdarui:
- 500 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- Druskos – pagal skonį
- Juodųjų pipirų – pagal skonį
Padažui:
- 1 svogūnas
- 2 šaukštai ištirpintų taukų
- Spirgučių – pagal poreikį
- Grietinės – tiek, kiek norisi
Gaminimo eiga (daugiau nei 1 val.):
-
Bulvių paruošimas:
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite, palikdami susikaupusį krakmolą. Nupilkite skystį, krakmolą grąžinkite į tarkius. -
Tešlos sumaišymas:
Virtas bulves sugrūskite ir sumaišykite su tarkuotomis žaliomis bulvėmis bei krakmolu. Įberkite druskos ir gerai išminkykite. -
Įdaras:
Svogūną smulkiai supjaustykite, šiek tiek apkepkite, tada sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais. -
Formavimas:
Paimkite apie 80 g bulvių masės, suformuokite paplotėlį, įdėkite įdarą, užlenkite ir gerai užspauskite kraštus, formuodami pailgą kukulį. -
Virimas:
Cepelinus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 20–25 min. ant nedidelės kaitros, atsargiai pamaišydami, kad neprikibtų. -
Padažo ruošimas:
Taukiniuose apkepkite spirgučius, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite kelias minutes. Įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite. -
Patiekimas:
Išvirusius cepelinus atsargiai išgriebkite, sudėkite į indą ir užpilkite spirgučių padažu.