Balandėliai su ryžiais ir faršu troškinami grietinės–pomidorų padaže

Balandėliai su ryžiais ir faršu

Ingredientai (6 porcijoms):

Pagrindui:

  • 1 vidutinė kopūsto galva
  • 100 g grietinės
  • 3 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • Druska ir pipirai – pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Įdarui:

  • 500 g kiaulienos faršo
  • 120 g ryžių (virtų)
  • 1 svogūnas, smulkintas
  • Mėgstami prieskoniai – pagal skonį

Gaminimo eiga (~1 val.):

  1. Ryžiai: išvirkite ryžius iki tvirtos konsistencijos ir nusausinkite.
  2. Įdaras: sumaišykite virtus ryžius su faršu, svogūnu ir prieskoniais.
  3. Kopūsto paruošimas: į verdantį pasūdytą vandenį dėkite kopūsto galvą. Nulupkite po vieną viršutinį lapą, kai praskystė, kol turėsite pakankamai lapų.
  4. Formavimas: ant kiekvieno lapo dėkite šaukštelį įdaro. Užlenkite šonus ir suvyniokite ritinėlius.
  5. Apkepimas: balandėlius pavoliokite miltuose ir lengvai apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iki švelniai apskrus.
  6. Troškinimas: sudėkite apkepintus balandėlius į puodą, užpilkite šiek tiek vandens ir įmaišykite pomidorų padažą. Troškinkite ant silpnos ugnies ~40 min.
  7. Pabaiga: įmaišykite grietinę ir patroškinkite dar kelias minutes, kad skoniai susijungtų.