Ingredientai (6 porcijoms):
Pagrindui:
- 1 vidutinė kopūsto galva
- 100 g grietinės
- 3 šaukštai miltų
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Aliejaus kepimui
Įdarui:
- 500 g kiaulienos faršo
- 120 g ryžių (virtų)
- 1 svogūnas, smulkintas
- Mėgstami prieskoniai – pagal skonį
Gaminimo eiga (~1 val.):
- Ryžiai: išvirkite ryžius iki tvirtos konsistencijos ir nusausinkite.
- Įdaras: sumaišykite virtus ryžius su faršu, svogūnu ir prieskoniais.
- Kopūsto paruošimas: į verdantį pasūdytą vandenį dėkite kopūsto galvą. Nulupkite po vieną viršutinį lapą, kai praskystė, kol turėsite pakankamai lapų.
- Formavimas: ant kiekvieno lapo dėkite šaukštelį įdaro. Užlenkite šonus ir suvyniokite ritinėlius.
- Apkepimas: balandėlius pavoliokite miltuose ir lengvai apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iki švelniai apskrus.
- Troškinimas: sudėkite apkepintus balandėlius į puodą, užpilkite šiek tiek vandens ir įmaišykite pomidorų padažą. Troškinkite ant silpnos ugnies ~40 min.
- Pabaiga: įmaišykite grietinę ir patroškinkite dar kelias minutes, kad skoniai susijungtų.