Cinamoninės bandelės – kvapni klasika kiekvienam rytui

Cinamoninės bandelės

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 18

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų (geriausia aukščiausios rūšies, pvz., 550C arba 550D)

  • 300 ml šilto pieno

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 100 g cukraus

  • 25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)

  • 1 a.š. cinamono

  • 1 žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 50 g ištirpinto sviesto

  • 50 g cukraus

  • 1 a.š. cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištrinkite su cukrumi. Supilkite šiltą (ne karštą) pieną ir palikite 10–15 min, kad suputotų ir suaktyvėtų.

  2. Į mielių mišinį supilkite sviestą, įberkite druskos ir išmaišykite. Įsijokite miltus, sumaišytus su cinamonu, ir užminkykite tešlą – ji turėtų būti minkšta, elastinga ir vos vos lipni.

  3. Tešlą formuokite į kamuolį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai kilti maždaug 1 valandai – kol padvigubės.

  4. Pakilusią tešlą iškočiokite iki 5–6 mm storio. Paviršių patepkite tirpintu sviestu, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Suvyniokite į vyniotinį.

  5. Supjaustykite vyniotinį 4–5 cm storio gabalėliais. Į kiekvienos bandelės vidurį įspauskite pirštu duobutę, dėkite ant kepimo skardos, palikdami tarpelius. Pridengę leiskite dar pakilti apie 30 minučių.

  6. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).

  7. Kepkite vidurinėje lentynoje apie 20–25 minutes, kol bandelės taps gražiai auksinės spalvos ir išsipūs.

Patarimas:

Jei namuose vėsu, kildinkite tešlą šiek tiek pašildytoje ir išjungtoje orkaitėje – svarbu, kad temperatūra neviršytų 35 °C.