INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
Tešlai:
-
500 g kvietinių miltų (geriausia aukščiausios rūšies, pvz., 550C arba 550D)
-
300 ml šilto pieno
-
100 g ištirpinto sviesto
-
100 g cukraus
-
25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
-
1 a.š. cinamono
-
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
50 g ištirpinto sviesto
-
50 g cukraus
-
1 a.š. cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Mieles ištrinkite su cukrumi. Supilkite šiltą (ne karštą) pieną ir palikite 10–15 min, kad suputotų ir suaktyvėtų.
-
Į mielių mišinį supilkite sviestą, įberkite druskos ir išmaišykite. Įsijokite miltus, sumaišytus su cinamonu, ir užminkykite tešlą – ji turėtų būti minkšta, elastinga ir vos vos lipni.
-
Tešlą formuokite į kamuolį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltai kilti maždaug 1 valandai – kol padvigubės.
-
Pakilusią tešlą iškočiokite iki 5–6 mm storio. Paviršių patepkite tirpintu sviestu, apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Suvyniokite į vyniotinį.
-
Supjaustykite vyniotinį 4–5 cm storio gabalėliais. Į kiekvienos bandelės vidurį įspauskite pirštu duobutę, dėkite ant kepimo skardos, palikdami tarpelius. Pridengę leiskite dar pakilti apie 30 minučių.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
-
Kepkite vidurinėje lentynoje apie 20–25 minutes, kol bandelės taps gražiai auksinės spalvos ir išsipūs.
Patarimas:
Jei namuose vėsu, kildinkite tešlą šiek tiek pašildytoje ir išjungtoje orkaitėje – svarbu, kad temperatūra neviršytų 35 °C.