INGREDIENTAI (6 porcijoms):
- 3,5 kg bulvių
- 200 ml pieno
- 2 svogūnai
- 2 kiaušiniai
- Druska pagal skonį
- Aliejaus kepimo formai patepti
PARUOŠIMO BŪDAS (daugiau nei 1 val.):
- Tarkavimas: bulves ir svogūnus sutarkuokite smulkiai. Užvirkite pieną ir karštą supilkite į tarkius, gerai išmaišykite, kad masė būtų vienalytė.
- Imušimas: į masę įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Kepimas: kepimo indą patepkite aliejumi, supilkite paruoštą masę. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 60 min., kol viršus gražiai parus.
- Patiekimas: patiekite karštą su grietine ir šoninės padažu arba vieną, pridėjus spirgučių ar keptų svogūnų.
Patarimas:
Norėdami dar sodresnio skonio, į masę įmaišykite šaukštą spirgučių ar pakepintų svogūnų.