Purus ir švelnus šviežių bulvių kugelis – vasaros stalo klasika

šviežių bulvių kugelis

INGREDIENTAI (6 porcijoms):

  • 3,5 kg bulvių
  • 200 ml pieno
  • 2 svogūnai
  • 2 kiaušiniai
  • Druska pagal skonį
  • Aliejaus kepimo formai patepti

PARUOŠIMO BŪDAS (daugiau nei 1 val.):

  1. Tarkavimas: bulves ir svogūnus sutarkuokite smulkiai. Užvirkite pieną ir karštą supilkite į tarkius, gerai išmaišykite, kad masė būtų vienalytė.
  2. Imušimas: į masę įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir dar kartą gerai išmaišykite.
  3. Kepimas: kepimo indą patepkite aliejumi, supilkite paruoštą masę. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 60 min., kol viršus gražiai parus.
  4. Patiekimas: patiekite karštą su grietine ir šoninės padažu arba vieną, pridėjus spirgučių ar keptų svogūnų.

Patarimas:

Norėdami dar sodresnio skonio, į masę įmaišykite šaukštą spirgučių ar pakepintų svogūnų.