INGREDIENTAI (apie 18 bandelių):
Tešlai:
- 500 g kvietinių miltų (550C arba 550D)
- 300 ml šilto pieno
- 100 g ištirpinto sviesto
- 100 g cukraus
- 25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
- 1 a. š. cinamono
- Žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 50 g ištirpinto sviesto
- 50 g cukraus
- 1 a. š. cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Activating the yeast:
Ištrinkite mieles su dalimi cukraus, supilkite šiltą pieną ir palikite 10–15 min, kol susidarys putelės. -
Tešlos minkymas:
Į mielių mišinį supilkite sviestą, įberkite druskos, išmaišykite. Įsijokite miltus sumaišytus su cinamonu ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą. -
Pirmasis kildinimas:
Formuokite tešlą į kamuolį, pridengę rankšluosčiu, palikite šiltai kilt maždaug 1 valandai (kol padvigubės). -
Formavimas:
Iškočiokite tešlą į 5–6 mm storio lakštą. Patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, suvyniokite į vyniotinį. -
Pjovimas ir antras kildinimas:
Supjaustykite vyniotinį 4–5 cm gabalėliais, įspauskite duobutę vidury, dėkite ant skardos, palikite pakilti dar ~30 min. -
Orkaitės paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus+apačia). -
Kepimas:
Kepkite 20–25 min, kol bandelės auksinės ir išsipūs.
Patarimas:
Jei šalta, kildinkite tešlą išjungtoje orkaitėje iki 35 °C.