Cinamoninės bandelės – kvapni klasika kiekvienam rytui

Cinamoninės bandelės

INGREDIENTAI (apie 18 bandelių):

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų (550C arba 550D)
  • 300 ml šilto pieno
  • 100 g ištirpinto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
  • 1 a. š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 50 g ištirpinto sviesto
  • 50 g cukraus
  • 1 a. š. cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Activating the yeast:
    Ištrinkite mieles su dalimi cukraus, supilkite šiltą pieną ir palikite 10–15 min, kol susidarys putelės.

  2. Tešlos minkymas:
    Į mielių mišinį supilkite sviestą, įberkite druskos, išmaišykite. Įsijokite miltus sumaišytus su cinamonu ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą.

  3. Pirmasis kildinimas:
    Formuokite tešlą į kamuolį, pridengę rankšluosčiu, palikite šiltai kilt maždaug 1 valandai (kol padvigubės).

  4. Formavimas:
    Iškočiokite tešlą į 5–6 mm storio lakštą. Patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, suvyniokite į vyniotinį.

  5. Pjovimas ir antras kildinimas:
    Supjaustykite vyniotinį 4–5 cm gabalėliais, įspauskite duobutę vidury, dėkite ant skardos, palikite pakilti dar ~30 min.

  6. Orkaitės paruošimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (viršus+apačia).

  7. Kepimas:
    Kepkite 20–25 min, kol bandelės auksinės ir išsipūs.

Patarimas:

Jei šalta, kildinkite tešlą išjungtoje orkaitėje iki 35 °C.