Kiaulienos plovas – sotus patiekalas šeimos pietums

Kiaulienos plovas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 1⅓ kg kiaulienos nugarinės

  • 320 g nevirtų ryžių

  • 4 didelės morkos

  • 2 dideli svogūnai

  • 4 česnako skiltelės

  • aliejaus – pagal poreikį

  • druskos ir pipirų – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Mėsą supjaustykite mažais kubeliais.

  2. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje, sudėkite kiaulieną ir kepkite stipresnėje kaitroje, kol gabaliukai dailiai apskrus.

  3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir dėkite prie mėsos. Išmaišykite ir kepkite apie 15 min., kol svogūnai suminkštės.

  4. Morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite į keptuvę su mėsa ir svogūnais, išmaišykite ir dar kepkite 15 minučių. Jei trūksta riebalų – įpilkite šiek tiek aliejaus.

  5. Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir įmaišykite į keptuvės turinį. Kepkite dar apie 2 minutes.

  6. Visą masę perkelkite į didelį puodą, pagardinkite druska bei pipirais ir užpilkite vandeniu, kad viskas būtų apsemta. Kaitinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.

  7. Ant troškinio viršaus paskleiskite ryžius, užpilkite 640 ml vandens, uždenkite dangčiu ir virkite apie 30 minučių. Maišyti nereikia.

  8. Jei visas skystis susigėrė, bet ryžiai dar kietoki – įpilkite šiek tiek papildomo vandens ir dar troškinkite 20 minučių.

  9. Galiausiai išmaišykite, paragaukite ir pagal poreikį papildomai pagardinkite. Skanaus!