INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
-
1⅓ kg kiaulienos nugarinės
-
320 g nevirtų ryžių
-
4 didelės morkos
-
2 dideli svogūnai
-
4 česnako skiltelės
-
aliejaus – pagal poreikį
-
druskos ir pipirų – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais.
-
Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje, sudėkite kiaulieną ir kepkite stipresnėje kaitroje, kol gabaliukai dailiai apskrus.
-
Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir dėkite prie mėsos. Išmaišykite ir kepkite apie 15 min., kol svogūnai suminkštės.
-
Morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite į keptuvę su mėsa ir svogūnais, išmaišykite ir dar kepkite 15 minučių. Jei trūksta riebalų – įpilkite šiek tiek aliejaus.
-
Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir įmaišykite į keptuvės turinį. Kepkite dar apie 2 minutes.
-
Visą masę perkelkite į didelį puodą, pagardinkite druska bei pipirais ir užpilkite vandeniu, kad viskas būtų apsemta. Kaitinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
-
Ant troškinio viršaus paskleiskite ryžius, užpilkite 640 ml vandens, uždenkite dangčiu ir virkite apie 30 minučių. Maišyti nereikia.
-
Jei visas skystis susigėrė, bet ryžiai dar kietoki – įpilkite šiek tiek papildomo vandens ir dar troškinkite 20 minučių.
-
Galiausiai išmaišykite, paragaukite ir pagal poreikį papildomai pagardinkite. Skanaus!