Lengvas sviestinis obuolių pyragas – šeimos pamėgtas rudens skanėstas

Lengvas sviestinis obuolių pyragas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 4 kiaušiniai (M arba L dydžio)
  • 200 g sviesto
  • 250 g kvietinių miltų (naudoti Kauno Grūdų EKSTRA 405D)
  • 180 g cukraus (arba pagal skonį)
  • 5 vidutiniai obuoliai (geriausia – rūgštesni)
  • 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (viršus + apačia, be vėjelio).
  2. Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
  3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis. Kad nepajuoduotų, galite apšlakstyti citrinos sultimis.
  4. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri, o jos tūris padvigubės arba patrigubės. Supilkite sviestą ir dar kartą lengvai paplakite.
  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, per kelis kartus įsijokite į kiaušinių masę ir švelniai išmaišykite. Turėtumėte gauti tešlą, primenančią tirštą grietinę.
  6. Į tešlą sudėkite obuolių skilteles ir atsargiai permaišykite, kad nesumažintumėte tešlos purumo.
  7. Kepimo formą (24 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą masę.
  8. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35–45 min., kol viršus gražiai apskrus. Or patikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis sausas, pyragas iškepęs; jei ne, pakepkite dar kelias minutes.
  9. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir ragaukite!

PATARIMAI

  • Miltų kiekį šiek tiek koreguokite pagal jų rūšį – svarbu išgauti riebios grietinės tirštumą.
  • Jei obuolių žievelė plona – galite jų nelupti; storesnė žievelė gali pabloginti tekstūrą.
  • Norite kitokio poskonio? Įberkite razinų, šokolado, riešutų ar įtarkuokite citrusų žievelės.