Kreminė moliūgų sriuba su bulvėmis ir prieskoniais – paprasta, bet nepaprastai gardi

Kreminė moliūgų sriuba

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 1 kg moliūgo

  • 2 bulvės

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 sultinio kubelis

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (arba medaus, ar klevų sirupo)

  • 1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių

  • Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių

  • Druska – pagal skonį

Patiekiant:

  • Moliūgų sėklų – skrudintų

  • Šiek tiek alyvuogių arba moliūgų aliejaus

Paruošimas (apie 30 min.):

  1. Moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas ir supjaustykite didesniais gabalais. Bulves taip pat nuskuskite ir supjaustykite stambiai.

  2. Sudėkite moliūgą ir bulves į puodą, įberkite cukraus ir sultinio kubelį. Užpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržoves, ir virkite ant vidutinės ugnies apie 30–40 min., kol viskas taps minkšta.

  3. Nukelkite puodą nuo kaitros. Daugumą skysčio nupilkite, tačiau dalį pasilikite – jo gali prireikti reguliuojant konsistenciją. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.

  4. Įmaišykite grietinėlę. Jei sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek atidėto virimo vandens. Pagardinkite druska, aitriosios paprikos milteliais ir citrinų sultimis.

  5. Patiekite dubenėliuose, pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis ir užlašinkite šiek tiek pasirinkto aliejaus.