Ingredientai (2 porcijoms):
-
1 kg moliūgo
-
2 bulvės
-
100 ml grietinėlės
-
1 sultinio kubelis
-
1 valgomasis šaukštas cukraus (arba medaus, ar klevų sirupo)
-
1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių
-
Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
-
Druska – pagal skonį
Patiekiant:
-
Moliūgų sėklų – skrudintų
-
Šiek tiek alyvuogių arba moliūgų aliejaus
Paruošimas (apie 30 min.):
-
Moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas ir supjaustykite didesniais gabalais. Bulves taip pat nuskuskite ir supjaustykite stambiai.
-
Sudėkite moliūgą ir bulves į puodą, įberkite cukraus ir sultinio kubelį. Užpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržoves, ir virkite ant vidutinės ugnies apie 30–40 min., kol viskas taps minkšta.
-
Nukelkite puodą nuo kaitros. Daugumą skysčio nupilkite, tačiau dalį pasilikite – jo gali prireikti reguliuojant konsistenciją. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.
-
Įmaišykite grietinėlę. Jei sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek atidėto virimo vandens. Pagardinkite druska, aitriosios paprikos milteliais ir citrinų sultimis.
-
Patiekite dubenėliuose, pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis ir užlašinkite šiek tiek pasirinkto aliejaus.