INGREDIENTAI (2 porcijoms):
- 1 kg moliūgo
- 2 bulvės
- 100 ml grietinėlės
- 1 sultinio kubelis
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (arba medaus, arba klevų sirupo)
- 1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių
- Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
- Druska – pagal skonį
Patiekiant:
- Skrudintos moliūgų sėklos
- Šlakelis alyvuogių arba moliūgų aliejaus
PARUOŠIMAS (apie 30 min.):
- Moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalais. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Į puodą sudėkite moliūgo ir bulvių gabalėlius, suberkite cukrų ir įmeskite sultinio kubelį. Užpilkite vandeniu (daržovės turi būti lengvai apsemtos) ir virkite ant vidutinės ugnies 30–40 min., kol suminkštės.
- Nukelkite puodą nuo kaitros. Daugumą skysčio nupilkite, bet keletą šaukštų palikite. Sutrinkite daržoves elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
- Įmaišykite grietinėlę, jei sriuba per tiršta – įpilkite palikto skysčio. Pagardinkite druska, aitriosiomis paprikos milteliais ir citrinų sultimis.
- Patiekite karštą, pabarstę skrudintomis moliūgų sėklomis ir užlašėję šlakelį aliejaus.