Kreminė moliūgų sriuba su bulvėmis ir prieskoniais – paprasta, bet nepaprastai gardi

Kreminė moliūgų sriuba

INGREDIENTAI (2 porcijoms):

  • 1 kg moliūgo
  • 2 bulvės
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 sultinio kubelis
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (arba medaus, arba klevų sirupo)
  • 1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių
  • Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
  • Druska – pagal skonį

Patiekiant:

  • Skrudintos moliūgų sėklos
  • Šlakelis alyvuogių arba moliūgų aliejaus

PARUOŠIMAS (apie 30 min.):

  1. Moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalais. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Į puodą sudėkite moliūgo ir bulvių gabalėlius, suberkite cukrų ir įmeskite sultinio kubelį. Užpilkite vandeniu (daržovės turi būti lengvai apsemtos) ir virkite ant vidutinės ugnies 30–40 min., kol suminkštės.
  3. Nukelkite puodą nuo kaitros. Daugumą skysčio nupilkite, bet keletą šaukštų palikite. Sutrinkite daržoves elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  4. Įmaišykite grietinėlę, jei sriuba per tiršta – įpilkite palikto skysčio. Pagardinkite druska, aitriosiomis paprikos milteliais ir citrinų sultimis.
  5. Patiekite karštą, pabarstę skrudintomis moliūgų sėklomis ir užlašėję šlakelį aliejaus.