Ingredientai (4 porcijoms):
- 600 g lašišos filė (4–5 gabalėliai)
- 1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 skiltelės šviežio česnako)
- 1 šaukštelis itališkų arba Provanso žolelių
- 4 šakelės čiobrelių (nebūtina)
- Druskos – pagal skonį
- Šiek tiek pipirų
Padažui:
- 200 ml 35 % riebumo grietinėlės
- 200 ml vandens
- ½ sultinio kubelio (žolelių skonio)
- 2 šaukšteliai Dižono garstyčių
- 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio arba raudonėlio
Paruošimo būdas (apie 30 min.):
- Lašišos filė gabalėlius pabarstykite druska, pipirais, česnaku ir žolelėmis, švelniai įtrinkite.
- Gabalėlius dėkite į kepimo formą; ant viršaus galite uždėti čiobrelio šakelę.
- Į šiltą vandenį ištirpdykite pusę sultinio kubelio, suberkite garstyčias ir grietinėlę, įmaišykite džiovintas žoleles ir užpilkite lašišą.
- Kepkite 190 °C orkaitėje (viršus+apačia) 12–15 min., priklausomai nuo filė storio.
Patarimai:
- Norint tirštesnio padažo, įmaišykite šaukštelį miltų, nugesintų šaltu vandeniu.
- Patiekite su ryžiais, keptomis bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis – lašiša dera su daugybe garnyrų.