Orkaitėje kepta lašiša grietinėlės ir garstyčių padaže – skanu ir greita!

lašiša grietinėlės ir garstyčių padaže

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 600 g lašišos filė (4–5 gabalėliai)
  • 1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 skiltelės šviežio česnako)
  • 1 šaukštelis itališkų arba Provanso žolelių
  • 4 šakelės čiobrelių (nebūtina)
  • Druskos – pagal skonį
  • Šiek tiek pipirų

Padažui:

  • 200 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 200 ml vandens
  • ½ sultinio kubelio (žolelių skonio)
  • 2 šaukšteliai Dižono garstyčių
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio arba raudonėlio

Paruošimo būdas (apie 30 min.):

  1. Lašišos filė gabalėlius pabarstykite druska, pipirais, česnaku ir žolelėmis, švelniai įtrinkite.
  2. Gabalėlius dėkite į kepimo formą; ant viršaus galite uždėti čiobrelio šakelę.
  3. Į šiltą vandenį ištirpdykite pusę sultinio kubelio, suberkite garstyčias ir grietinėlę, įmaišykite džiovintas žoleles ir užpilkite lašišą.
  4. Kepkite 190 °C orkaitėje (viršus+apačia) 12–15 min., priklausomai nuo filė storio.

Patarimai:

  • Norint tirštesnio padažo, įmaišykite šaukštelį miltų, nugesintų šaltu vandeniu.
  • Patiekite su ryžiais, keptomis bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis – lašiša dera su daugybe garnyrų.