INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
-
3 kiaušiniai
-
200 g cukraus
-
195 g kvietinių miltų
-
100 ml aliejaus (galima naudoti ištirpintą sviestą)
-
4 obuoliai
-
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
-
2 šaukšteliai cinamono
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps šviesi ir puri.
-
Į kiaušinių masę supilkite aliejų, įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
-
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
-
Supjaustytus obuolius apibarstykite cinamonu ir švelniai įmaišykite į tešlą.
-
Masę supilkite į paruoštą kepimo formą – galima naudoti sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą arba iškloti kepimo popieriumi.
-
Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 minutes. Pyragas bus iškepęs, kai viršus apskrus, o medinis pagaliukas įkištas į vidurį ištraukiamas švarus.