Lengvai pagaminamas obuolių pyragas su cinamono kvapu

Lengvai pagaminamas obuolių pyragas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

  • 3 kiaušiniai

  • 200 g cukraus

  • 195 g kvietinių miltų

  • 100 ml aliejaus (galima naudoti ištirpintą sviestą)

  • 4 obuoliai

  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

  • 2 šaukšteliai cinamono

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Plakite, kol masė taps šviesi ir puri.

  2. Į kiaušinių masę supilkite aliejų, įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.

  3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

  4. Supjaustytus obuolius apibarstykite cinamonu ir švelniai įmaišykite į tešlą.

  5. Masę supilkite į paruoštą kepimo formą – galima naudoti sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą arba iškloti kepimo popieriumi.

  6. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 minutes. Pyragas bus iškepęs, kai viršus apskrus, o medinis pagaliukas įkištas į vidurį ištraukiamas švarus.