INGREDIENTAI
- 300 g lašišos filė
- 1,5 šaukštelio smulkintų krapų
- 1 šaukštelis druskos
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 20 min. (plius brandinimas šaldytuve)
- Lašišos filė nuplaunama po šaltu vandeniu, nusausinama popieriniu rankšluosčiu. Išimami likę kauliukai, jei tokių yra.
- Atskirame indelyje sumaišoma druska, cukrus ir juodieji pipirai.
- Lašišą dedame į nedidelį sandarų indą arba maistinę dėžutę. Tolygiai pabarstome prieskonių mišiniu ir apibarstome krapais.
- Indą sandariai uždarome ir padedame į šaldytuvą. Laikome bent per naktį. Jeigu norisi intensyvesnio skonio, galima brandinti ilgiau, lašišą retkarčiais apverčiant ar palaistant išsiskyrusiu skysčiu.