INGREDIENTAI (12 porcijų):
Tešlai:
- 4 stiklinės miltų (apytiksliai)
- 4 dideli kiaušiniai
- 5 šaukštai grietinės
- Žiupsnelis druskos
Kepimui:
- 1 litras aliejaus
Sirupui:
- 200 g medaus
- 200 g cukraus
- 50 g sviesto
- 2 šaukštai vandens
- 1 šaukštas grietinės
GAMINIMO EIGA (daugiau nei 1 valanda):
- Į dubenį sudėkite kiaušinius, grietinę, druską ir dalį miltų.
- Po truputį berkite likusius miltus, maišydami, kol tešla taps minkšta ir nelips prie rankų.
- Tešlą „išmuškite“ į stalą ar kočėlą, uždenkite plėvele ir leiskite bręsti 1–2 valandas.
- Įkaitinkite aliejų puode. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Išimkite ant popierinio rankšluosčio.
- Sirupui skirtoje talpoje ištirpinkite sviestą su medumi, cukrumi ir vandeniu. Kaitinkite, kol pasieks minkšto sirupo konsistenciją, tada įmaišykite grietinę.
- Ant lėkštės dėkite pirmą sluoksnį keptų tešlos gabalėlių, apipilkite sirupu. Kartokite sluoksnius, formuodami kupolą.
- Papuoškite riešutais, razinomis ar aguonomis. Palikite desertą pastovėti, kad susigertų skoniai.