INGREDIENTAI
Porcijų kiekis: 3
- 300 ml karšto vandens (arba sultinio)
- 300 g maltos mėsos (kiauliena, vištiena ar kita pagal skonį)
- 250 g konservuotų pomidorų (smulkintų, savo sultyse)
- 200 g makaronų
- 100 g mocarelos ar kito fermentinio sūrio
- 40 g pomidorų pastos
- 1 didelis svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas paprikos miltelių
- Šviežiai malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
GAMINIMO EIGA
Paruošimo trukmė: apie 45 min.
- Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūną ir kepkite 3–5 min., kol suminkštės.
- Įdėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprikos milteliais. Maišydami kepkite apie 7 min., kol mėsa apskrus ir smulkiai sutrupės.
- Įmaišykite pomidorų pastą, pakepinkite kelias sekundes, tuomet suberkite česnaką ir dar pusę minutės kepkite, kol pasklis aromatas.
- Supilkite konservuotus pomidorus, permaišykite ir įpilkite vandenį (ar sultinį). Suberkite makaronus, uždenkite ir virkite apie 10 min., kol makaronai suminkštės, o skystis beveik susigers.
- Galiausiai suberkite tarkuotą sūrį, trumpai pašildykite, kad jis išsilydytų ir padengtų patiekalą kreminiu sluoksniu. Tuoj pat patiekite.