Vienos keptuvės makaronai su sūriu ir mėsa – greitai, sočiai, gardžiai

Vienos keptuvės makaronai su sūriu ir mėsa

INGREDIENTAI

Porcijų kiekis: 3

  • 300 ml karšto vandens (arba sultinio)
  • 300 g maltos mėsos (kiauliena, vištiena ar kita pagal skonį)
  • 250 g konservuotų pomidorų (smulkintų, savo sultyse)
  • 200 g makaronų
  • 100 g mocarelos ar kito fermentinio sūrio
  • 40 g pomidorų pastos
  • 1 didelis svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas paprikos miltelių
  • Šviežiai malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMO EIGA

Paruošimo trukmė: apie 45 min.

  1. Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūną ir kepkite 3–5 min., kol suminkštės.
  3. Įdėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprikos milteliais. Maišydami kepkite apie 7 min., kol mėsa apskrus ir smulkiai sutrupės.
  4. Įmaišykite pomidorų pastą, pakepinkite kelias sekundes, tuomet suberkite česnaką ir dar pusę minutės kepkite, kol pasklis aromatas.
  5. Supilkite konservuotus pomidorus, permaišykite ir įpilkite vandenį (ar sultinį). Suberkite makaronus, uždenkite ir virkite apie 10 min., kol makaronai suminkštės, o skystis beveik susigers.
  6. Galiausiai suberkite tarkuotą sūrį, trumpai pašildykite, kad jis išsilydytų ir padengtų patiekalą kreminiu sluoksniu. Tuoj pat patiekite.