INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
- 500 g riebesnės, sausokos varškės
- 2 kiaušiniai
- 8 šaukštai kvietinių miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- žiupsnelis druskos
- šlakelis aliejaus kepimui
VARŠKĖČIŲ PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite trintuvu – kuo švelnesnė tekstūra, tuo puresni bus varškėčiai.
- Į varškę dėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Suformuokite minkštą, nelimpančią tešlą. Iš jos suformuokite ritinėlį, jį supjaustykite riekelėmis ir kiekvieną lengvai suplokite – taip gausite tvarkingos formos varškėčius.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstama uogiene. Galite apibarstyti cukraus pudra, kaip nuotraukoje.