INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
-
170 g cukraus
-
120 g kvietinių miltų (naudoti Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
-
110 g sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
-
100 ml pieno
-
2 kiaušiniai
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina)
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol masė pabals ir padidės apimtimi. Plakant supilkite atvėsusį sviestą.
-
Miltus įmaišykite dalimis, kaskart švelniai maišydami šaukštu ar mentele, kad neliktų sausų miltų.
-
Supilkite pieną ir vėl išmaišykite iki vientisos tešlos.
-
Paruoštą masę paskirstykite į formeles, užpildydami jas iki 2/3 tūrio.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min. Kepimo pabaigoje patikrinkite pagaliuku – jis turi likti sausas.
-
Leiskite keksiukams šiek tiek atvėsti formoje, vėliau – ant grotelių.
Patarimas: Keksiukus geriausia kepti orkaitės viduryje su viršaus-apačios kaitinimu be ventiliatoriaus. Jei norisi, į tešlą galite įmaišyti šokolado gabaliukų, džiovintų vaisių ar uogų.