Lengvi vaniliniai keksiukai – greitai paruošiami ir visada pavyksta

Lengvi vaniliniai keksiukai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 10

  • 170 g cukraus

  • 120 g kvietinių miltų (naudoti Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)

  • 110 g sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)

  • 100 ml pieno

  • 2 kiaušiniai

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina)

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol masė pabals ir padidės apimtimi. Plakant supilkite atvėsusį sviestą.

  3. Miltus įmaišykite dalimis, kaskart švelniai maišydami šaukštu ar mentele, kad neliktų sausų miltų.

  4. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite iki vientisos tešlos.

  5. Paruoštą masę paskirstykite į formeles, užpildydami jas iki 2/3 tūrio.

  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min. Kepimo pabaigoje patikrinkite pagaliuku – jis turi likti sausas.

  7. Leiskite keksiukams šiek tiek atvėsti formoje, vėliau – ant grotelių.

Patarimas: Keksiukus geriausia kepti orkaitės viduryje su viršaus-apačios kaitinimu be ventiliatoriaus. Jei norisi, į tešlą galite įmaišyti šokolado gabaliukų, džiovintų vaisių ar uogų.