Minkšti varškėčiai keptuvėje – skaniausi kaip iš vaikystės

Minkšti varškėčiai keptuvėje

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

  • 500 g riebesnės, sausokos varškės

  • 2 kiaušiniai

  • 8 šaukštai kvietinių miltų

  • 2 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • žiupsnelis druskos

  • šlakelis aliejaus kepimui

VARŠKĖČIŲ PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite trintuvu – kuo švelnesnė tekstūra, tuo puresni bus varškėčiai.

  2. Į varškę dėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.

  3. Suformuokite minkštą, nelimpančią tešlą. Iš jos suformuokite ritinėlį, jį supjaustykite riekelėmis ir kiekvieną lengvai suplokite – taip gausite tvarkingos formos varškėčius.

  4. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

  5. Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstama uogiene. Galite apibarstyti cukraus pudra, kaip nuotraukoje.