INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
-
500 g riebesnės, sausokos varškės
-
2 kiaušiniai
-
8 šaukštai kvietinių miltų
-
2 šaukštai cukraus
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
žiupsnelis druskos
-
šlakelis aliejaus kepimui
VARŠKĖČIŲ PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite trintuvu – kuo švelnesnė tekstūra, tuo puresni bus varškėčiai.
-
Į varškę dėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
-
Suformuokite minkštą, nelimpančią tešlą. Iš jos suformuokite ritinėlį, jį supjaustykite riekelėmis ir kiekvieną lengvai suplokite – taip gausite tvarkingos formos varškėčius.
-
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
-
Patiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar mėgstama uogiene. Galite apibarstyti cukraus pudra, kaip nuotraukoje.