INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
- 500 g varškės
- 4 M dydžio kiaušiniai
- 80 ml pieno
- 4 šaukštai manų kruopų (arba avižinių / ryžių dribsnių)
- 30 g sviesto
- 2 šaukštai cukraus (arba medaus / kito saldiklio)
- šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO EIGA
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
- Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti, kol ruošiate likusius ingredientus. Jei vietoje manų naudojate dribsnius – elkitės taip pat.
- Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. Kiaušinių trynius įmaišykite į sviesto ir cukraus mišinį, tada sudėkite varškę ir maišykite, kol masė taps vientisa.
- Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų. Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, tuomet atsargiai įmaišykite baltymus, kad masė liktų puri.
- Kepimo formą patepkite sviestu ar aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite paruoštą masę ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje. Kai apkepas pakils, sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite apie 30 min. Palaukite, kol šiek tiek sutvirtės – tada pjaustykite ir skanaukite.
Patarimai:
- Geriausiai tinka 9 % riebumo kvadratinėje pakuotėje esanti varškė – jos drėgmė ir riebalumas leidžia išgauti purų apkepą.
- Baltymų standumas – sėkmės garantas. Gerai išplakite.
- Norite šiek tiek aromato? Įberkite citrinos žievelės.