Purus varškės apkepas su manų kruopomis – švelnus skonis ir vaikystės nostalgija

Purus varškės apkepas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

  • 500 g varškės
  • 4 M dydžio kiaušiniai
  • 80 ml pieno
  • 4 šaukštai manų kruopų (arba avižinių / ryžių dribsnių)
  • 30 g sviesto
  • 2 šaukštai cukraus (arba medaus / kito saldiklio)
  • šiek tiek džiūvėsėlių

PARUOŠIMO EIGA

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti, kol ruošiate likusius ingredientus. Jei vietoje manų naudojate dribsnius – elkitės taip pat.
  2. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. Kiaušinių trynius įmaišykite į sviesto ir cukraus mišinį, tada sudėkite varškę ir maišykite, kol masė taps vientisa.
  3. Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų. Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, tuomet atsargiai įmaišykite baltymus, kad masė liktų puri.
  4. Kepimo formą patepkite sviestu ar aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite paruoštą masę ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje. Kai apkepas pakils, sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite apie 30 min. Palaukite, kol šiek tiek sutvirtės – tada pjaustykite ir skanaukite.

Patarimai:

  • Geriausiai tinka 9 % riebumo kvadratinėje pakuotėje esanti varškė – jos drėgmė ir riebalumas leidžia išgauti purų apkepą.
  • Baltymų standumas – sėkmės garantas. Gerai išplakite.
  • Norite šiek tiek aromato? Įberkite citrinos žievelės.