INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 1 stiklinė kefyro
- 1 kiaušinis
- 3 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai sviesto
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio sodos
- 2 žiupsneliai druskos
Kepimui:
- Šiek tiek sviesto arba aliejaus
PARUOŠIMAS
Paruošimo trukmė: apie 30 min.
- Išlydykite sviestą mikrobangų krosnelėje ir palikite atvėsti.
- Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius.
- Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kefyru ir atvėsintu sviestu. Tuomet švelniai įmaišykite sausųjų produktų mišinį. Maišykite tiek, kad neliktų sausų miltų – nepersistenkite. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Prieš kepdami tešlos nepermaišykite.
- Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ar sviesto. Sumažinkite kaitrą iki nedidelės. Į keptuvę dėkite po kupiną šaukštą tešlos, tarp blynelių palikdami tarpelius. Kai viena pusė gražiai paruduos, švelniai apverskite ir kepkite kitą.
Patarimai:
- Naudokite 240 ml talpos stiklinę.
- Jei mėgstate saldesnius blynus, drąsiai įdėkite dar 1–2 šaukštus cukraus.