INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
- 600 g raugintų kopūstų
- 4 rūkytos dešrelės (arba rūkytų šonkaulių gabaliukai)
- 70 g rūkytos šoninės (arba lašinukų)
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštas pomidorų padažo
- 2 lauro lapai
- Šiek tiek vandens
- Druskos ir pipirų pagal skonį
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
- Pradėkite nuo šoninės ir smulkinto svogūno pakepinimo keptuvėje, kol lengvai apskrus.
- Į puodą sudėkite raugintus kopūstus. Jeigu kopūstai pernelyg rūgštūs – nuplaukite po tekančiu vandeniu. Įpilkite stiklinę vandens ir šaukštą aliejaus. Išmaišykite ir patroškinkite apie 10 minučių.
- Tuomet į troškinį suberkite apkepintus svogūnus su šonine, pridėkite lauro lapus, pasmulkintą česnaką ir dar vieną šaukštą aliejaus. Troškinkite dar apie 15 minučių, vis pamaišydami.
- Dėkite riekelėmis supjaustytas dešreles, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite druska bei pipirais, įpilkite dar truputį vandens ir užbaikite troškinimą – apie 10 minučių.