INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 20
- 6 kiaušiniai
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
GAMINIMO EIGA
Paruošimo laikas: apie 20 min.
- Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Išplakite iki purios, balkšvos masės – ji turėtų padvigubėti.
- Sviestą išlydykite ir palikite kelioms minutėms, kad pravėstų. Jis turi būti šiltas, bet ne karštas.
- Į plaktą kiaušinių masę įmaišykite miltus, įberkite žiupsnelį druskos. Supilkite sviestą ir kruopščiai viską sumaišykite, kol tešla taps vientisa.
- Įkaitinkite vaflinę, įpilkite po šaukštą tešlos ir kepkite iki auksinės spalvos – vafliai turi būti traškūs kraštuose.
- Iškeptus vaflius, kol dar karšti, atsargiai susukite į ragelius ar norimą formą – vėsdami jie tampa trapūs ir nelankstūs.