Naminių ragelių skonio vafliai – traškūs, saldūs ir nepaprastai gardūs

Naminių ragelių skonio vafliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 20

  • 6 kiaušiniai
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos

GAMINIMO EIGA

Paruošimo laikas: apie 20 min.

  1. Kiaušinius įmuškite į dubenį, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Išplakite iki purios, balkšvos masės – ji turėtų padvigubėti.
  2. Sviestą išlydykite ir palikite kelioms minutėms, kad pravėstų. Jis turi būti šiltas, bet ne karštas.
  3. Į plaktą kiaušinių masę įmaišykite miltus, įberkite žiupsnelį druskos. Supilkite sviestą ir kruopščiai viską sumaišykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Įkaitinkite vaflinę, įpilkite po šaukštą tešlos ir kepkite iki auksinės spalvos – vafliai turi būti traškūs kraštuose.
  5. Iškeptus vaflius, kol dar karšti, atsargiai susukite į ragelius ar norimą formą – vėsdami jie tampa trapūs ir nelankstūs.