INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
- 500 g kreminės varškės
- 4 kiaušiniai
- 7 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai grietinės
- 2 kupini šaukštai krakmolo
- Šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Kreminę varškę išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine iki vientisos konsistencijos. Suberkite krakmolą ir kruopščiai išmaišykite.
- Kiaušinių baltymus atskirai išplakite iki purios, bet dar minkštos masės – labai svarbu jų neperplakti. Įmaišykite baltymus į varškės mišinį atsargiais judesiais, kad nesugriautumėte oro burbuliukų.
- Gauta masė sukrėskite į kepimo formą su atsegamais kraštais, kurią prieš tai patepėte sviestu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, su kaitinimu iš viršaus ir apačios (be ventiliatoriaus), apie 35 minutes.
- Iškepus apkepui, neišimkite jo iš formos – palikite jame atvėsti, kad šiek tiek sutvirtėtų. Tuomet atsargiai išimkite ir patiekite šiltą ar atvėsusį.