INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
- 1 litras vandens (arba sultinio)
- 400 g konservuotų pomidorų (arba nuluptų šviežių)
- 2 morkos
- 1 paprika
- 1 svogūnas
- 1 bulvė (nebūtina)
- 1 sauja nevirtų ryžių
- 4 česnako skiltelės
- 1 saujelė petražolių
- Druskos – pagal skonį
- Pipirų – pagal skonį
- Šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Puode užkaiskite vandenį arba sultinį ir sudėkite ryžius virti.
- Kol ryžiai verda, keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną. Kai jis pradeda skaidrėti, sudėkite pjaustytą česnaką ir pakepinkite dar minutę. Tuomet dėkite stambiai tarkuotas morkas bei smulkintą papriką – viską trumpai patroškinkite. Supilkite pomidorus su sultimis ir leiskite daržovėms pasitroškinti ant silpnos kaitros. Jei naudojate šviežius pomidorus, prieš tai nulupkite odeles ir supjaustykite juos kubeliais.
- Kai ryžiai beveik išvirę, į sriubą įdėkite mažais kubeliais pjaustytą bulvę (jei naudojate). Kai ši suminkštės, supilkite anksčiau paruoštas daržoves, trumpai pavirkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Jei mėgstate, papildomai galite įberti ir kitų mėgstamų prieskonių.