INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
-
1 kg mėgstamo faršo
-
2 kiaušiniai
-
125 ml vandens
-
3 riekelės batono
-
1 svogūnas
-
2 šaukštai grietinės
-
Krapų – pagal skonį
-
Druskos – pagal skonį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
-
Česnako granulių – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Į mėsos faršą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų bei česnako granulių.
-
Batono riekeles užpilkite šaltu vandeniu ar pienu. Po maždaug 10 minučių gerai nuspauskite ir įmaišykite į faršą.
-
Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, krapus susmulkinkite. Sudėkite kartu su grietine į faršo masę ir viską kruopščiai išmaišykite.
-
Išminkytą faršą kelis kartus „išmuškite“ – paimkite dalį masės ir kelis kartus svieskite ant lentelės. Taip paruošti kotletai išlaikys formą ir neiširs kepant.
-
Suformuotus kotletus sudėkite į kepimo indą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 minučių.
-
Į indą įpilkite apie pusę stiklinės vandens ir kepkite dar 15 minučių – tai užtikrins sultingumą.