Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais – kaimiškas skonis lėkštėje

Perlinių kruopų sriuba

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

  • 1,5 litro vandens arba sultinio

  • 3 rauginti arba marinuoti agurkai (vidutinio dydžio)

  • 3 vidutinės bulvės

  • 100 g perlinių kruopų

  • 100 g karštai rūkytos šoninės

  • 1 morka

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • Žiupsnelis druskos

  • Maltų pipirų – pagal skonį

  • Lauro lapų – kelis

  • Šlakelis aliejaus

GAMINIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Perlinių kruopų virimą galite pradėti iš anksto – jos greičiau suminkštės, jei pamirkysite iš vakaro. Virkite jas pasūdytame vandenyje arba sultinyje.

  2. Kol kruopos verda, keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite smulkintus svogūnus, česnaką, tarkuotą morką ir nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę.

  3. Kai kruopos jau minkštėja, į puodą sudėkite apkepintas daržoves bei šoninę. Taip pat dėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pagardinkite druska, pipirais, lauro lapais ir virkite dar apie 10 minučių.

  4. Tuomet sudėkite smulkintus raugintus agurkus. Norint intensyvesnio skonio, galima įpilti ir šlakelį agurkų rasalo. Virkite dar 5 minutes.

  5. Prieš patiekiant, pagal norą pabarstykite kapotais žalumynais – krapais ar petražolėmis – ir pagardinkite šaukšteliu grietinės.