INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
-
1,5 litro vandens arba sultinio
-
3 rauginti arba marinuoti agurkai (vidutinio dydžio)
-
3 vidutinės bulvės
-
100 g perlinių kruopų
-
100 g karštai rūkytos šoninės
-
1 morka
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
Žiupsnelis druskos
-
Maltų pipirų – pagal skonį
-
Lauro lapų – kelis
-
Šlakelis aliejaus
GAMINIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Perlinių kruopų virimą galite pradėti iš anksto – jos greičiau suminkštės, jei pamirkysite iš vakaro. Virkite jas pasūdytame vandenyje arba sultinyje.
-
Kol kruopos verda, keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite smulkintus svogūnus, česnaką, tarkuotą morką ir nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę.
-
Kai kruopos jau minkštėja, į puodą sudėkite apkepintas daržoves bei šoninę. Taip pat dėkite kubeliais pjaustytas bulves. Pagardinkite druska, pipirais, lauro lapais ir virkite dar apie 10 minučių.
-
Tuomet sudėkite smulkintus raugintus agurkus. Norint intensyvesnio skonio, galima įpilti ir šlakelį agurkų rasalo. Virkite dar 5 minutes.
-
Prieš patiekiant, pagal norą pabarstykite kapotais žalumynais – krapais ar petražolėmis – ir pagardinkite šaukšteliu grietinės.