Plonyčiai lietiniai su švelniu varškės įdaru – naminis skanumynas

Plonyčiai lietiniai su švelniu varškės įdaru

INGREDIENTAI

Tešlai:

  • 260 ml pieno

  • 2 kiaušiniai

  • 120 g kvietinių miltų

  • 30 ml aliejaus arba tirpinto sviesto

  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 400 g varškės

  • 1 kiaušinis

  • 2 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Kepimui:

  • Aliejaus – pagal poreikį

GAMINIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite aliejų (arba tirpintą sviestą), miltus ir pieną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos – tešla turėtų būti skystoka, kad iškepti blyneliai būtų ploni. Palikite tešlą pusvalandžiui pastovėti kambario temperatūroje. Jei po to atrodo tiršta – įpilkite šlakelį vandens ar pieno.

  2. Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite plonu aliejaus sluoksniu ir kepkite plonus lietinius blynus.

  3. Įdarui varškę ištrinkite kartu su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.

  4. Ant kiekvieno blynelių užtepkite varškės įdaro, suvyniokite į ritinėlius, kraštus užlenkdami į vidų.

  5. Paruoštus suktinukus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto, kol gražiai apskrus.

  6. Patiekite su plakta grietinėle, uogiene, ledais ar kitu mėgstamu pagardu. Skanaus!