INGREDIENTAI
Tešlai:
-
260 ml pieno
-
2 kiaušiniai
-
120 g kvietinių miltų
-
30 ml aliejaus arba tirpinto sviesto
-
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
-
400 g varškės
-
1 kiaušinis
-
2 šaukštai cukraus
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
-
Aliejaus – pagal poreikį
GAMINIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite aliejų (arba tirpintą sviestą), miltus ir pieną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos – tešla turėtų būti skystoka, kad iškepti blyneliai būtų ploni. Palikite tešlą pusvalandžiui pastovėti kambario temperatūroje. Jei po to atrodo tiršta – įpilkite šlakelį vandens ar pieno.
-
Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite plonu aliejaus sluoksniu ir kepkite plonus lietinius blynus.
-
Įdarui varškę ištrinkite kartu su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.
-
Ant kiekvieno blynelių užtepkite varškės įdaro, suvyniokite į ritinėlius, kraštus užlenkdami į vidų.
-
Paruoštus suktinukus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto, kol gražiai apskrus.
-
Patiekite su plakta grietinėle, uogiene, ledais ar kitu mėgstamu pagardu. Skanaus!