Purūs blyneliai lėtam savaitgalio rytui – pusryčių klasika ant jūsų stalo

Purūs blyneliai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 1,5 stiklinės kvietinių miltų

  • 1 ir 1/4 stiklinės pieno

  • 2 kiaušiniai

  • 45 g tirpinto sviesto (apie 3 šaukštai)

  • 2 šaukštai cukraus

  • 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

  • šiek tiek sviesto kepimui

GAMINIMO EIGA

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Į dubenį persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

  2. Kitame inde elektriniu plaktuvu 3–4 min. plakite kiaušinius su pienu, kol mišinys taps purus ir lengvas. Tuomet įmaišykite ištirpintą sviestą ir atsargiai įmaišykite miltų mišinį – nepermaišykite, tešla turi likti akyta, su mažais sviesto gumuliukais.

  3. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ir plonai patepkite sviestu. Kai pradeda čirškėti, dėkite po du šaukštus tešlos kiekvienam blynui.

  4. Kai paviršiuje pradės sproginėti burbuliukai, o kraštai švelniai apskrus – atsargiai apverskite blyną tik vieną kartą. Iškepkite abi puses ir iškart patiekite.