Ingredientai (10 porcijoms):
-
260 g kvietinių miltų
-
250 ml pieno
-
4 kiaušiniai
-
125 g sviesto
-
4 šaukštai cukraus
-
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
-
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimo eiga (~45 min.):
-
Tešlos paruošimas:
Kiaušinių trynius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Supilkite pieną ir įsijokite miltus, iš anksto sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite išlydytą ir atvėsintą sviestą, dar kartą gerai išmaišykite. -
Baltymų įmaišymas:
Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į paruoštą tešlą. Palikite tešlą pastovėti maždaug 10 minučių, kad šiek tiek pabrinktų. Ji turėtų būti tirštos, purios konsistencijos. -
Kepimas:
Įkaitinkite elektrinę vaflinę ir kepkite, kol vafliai įgaus auksinį atspalvį ir purų vidų.