Ingredientai (4 porcijoms):
- 500 g kiaulienos faršo (arba kita mėsa)
- 2 kiaušiniai
- 120 g maltų džiūvėsėlių
- 100 ml pieno
- ½ svogūno, smulkinto
- 2 riekelės juodos duonos, netraukiančios plutelės
- 1 česnako skiltelė, tarkuota
- Druska – pagal skonį
- Juodieji pipirai – pagal skonį
Kepimui:
- Aliejaus – tiek, kad padengtų keptuvės dugną
Gaminimo eiga (~30 min.):
-
Duonos paruošimas:
Nuskuskite juodos duonos pluteles, minkštimą susmulkinkite ir užpilkite pienu. Palikite kelioms minutėms, kad duona suminkštėtų, tada gerai nuspauskite. -
Faršo paruošimas:
Į didelį indą sudėkite faršą, įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite nuspaustą duoną, smulkintą svogūną, tarkuotą česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. -
Faršo „išdaužymas“:
Kad kotletai būtų sultingesni ir tvirtesni, kelis kartus „išdaužykite“ faršą į dubenį (stipriai pakratykite), tuomet vėl išmaišykite. -
Formavimas:
Iš masės suformuokite maždaug 1 cm storio ovalius kotletus. Išeis apie 5 vienetai. -
Paniravimas ir kepimas:
Įmuškite antrą kiaušinį ir lengvai išplakite su žiupsneliu druskos. Kiekvieną kotletą pamirkykite kiaušinio masėje, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 3–4 minutes, kol gražiai apskrus. -
Padažas (pasirinktinai):
Ištirpinkite gabalėlį sviesto, įmaišykite šaukštelį miltų ir trumpai pakepinkite. Sudėkite sutrupintą sultinio kubelį, supilkite 100 ml pieno ir maišykite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje įmaišykite šaukštą grietinės ir šiek tiek kapotų krapų.