Purus ir švelnus šviežių bulvių kugelis – vasaros stalo klasika

šviežių bulvių kugelis

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 6

  • 3,5 kg bulvių (apytiksliai)

  • 200 ml pieno

  • 2 svogūnai

  • 2 kiaušiniai

  • druskos – pagal skonį

  • šiek tiek aliejaus (kepimo formai patepti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 valanda

  1. Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Užvirkite pieną ir karštą supilkite į tarkius. Gerai išmaišykite – tai padės išlaikyti plokštainį šviesų ir purų.

  2. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir dar kartą viską gerai permaišykite.

  3. Kepimo indą patepkite aliejumi ir supilkite paruoštą masę. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių – viršus turi gražiai parusti.

  4. Patiekite su grietinės ir šoninės padažu arba valgykite vieną – bus gardu bet kaip!

Patarimas:

Norėdami dar sodresnio skonio, galite į masę įmaišyti šaukštą spirgučių ar pakepintų svogūnų.