INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
-
3,5 kg bulvių (apytiksliai)
-
200 ml pieno
-
2 svogūnai
-
2 kiaušiniai
-
druskos – pagal skonį
-
šiek tiek aliejaus (kepimo formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 valanda
-
Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Užvirkite pieną ir karštą supilkite į tarkius. Gerai išmaišykite – tai padės išlaikyti plokštainį šviesų ir purų.
-
Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir dar kartą viską gerai permaišykite.
-
Kepimo indą patepkite aliejumi ir supilkite paruoštą masę. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių – viršus turi gražiai parusti.
-
Patiekite su grietinės ir šoninės padažu arba valgykite vieną – bus gardu bet kaip!
Patarimas:
Norėdami dar sodresnio skonio, galite į masę įmaišyti šaukštą spirgučių ar pakepintų svogūnų.