Purus klasikinis biskvitas tobulam tortui – be jokio vargo

Purus klasikinis biskvitas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 4 kiaušiniai (L dydžio)

  • 120 g cukraus

  • 120 g kvietinių miltų (pvz., 405D tipo)

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • Žiupsnelis druskos

GAMINIMO EIGA

Paruošimo trukmė: apie 45 min

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, trumpai – apie minutę – plakite vidutiniu greičiu.

  2. Tuomet įberkite paprastą ir vanilinį cukrų bei druską. Toliau plakite maksimaliu greičiu, kol cukrus visiškai ištirps, masė taps šviesi ir purus – apytiksliai 5–6 min. Jei plaktuvas silpnesnis, gali prireikti ir 10 minučių.

  3. Miltus įmaišykite palaipsniui – po kelis šaukštus įsijokite į kiaušinių masę, atsargiai išmaišydami mentele ar mediniu šaukštu. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų.

  4. Kepimo formos (21 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Šonų netepkite. Supilkite tešlą, išlyginkite.

  5. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C (jei be vėjelio – iki 170 °C) ir dėkite formą į orkaitės centrą. Kepkite apie 30–35 min. Tikrinkite mediniu pagaliuku – iškepęs, jei ištrauktas sausas.

  6. Iškepus išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir leiskite biskvitui pailsėti 10 min. Tada ištraukite, dar palaikykite formoje 10–15 min, nuimkite kraštus peiliu ir perkelkite ant grotelių atvėsti.

  7. Pjaustykite tik visiškai atvėsusį. Geriausia – laikyti per naktį šaldytuve, įvyniotą į plėvelę.

PATARIMAI

  • Kepant pirmas 15 min jokiu būdu neatidarinėkite orkaitės durelių.

  • Jei viršus ruduoti pradeda per greitai – pridenkite folija ar kepimo popieriumi.

  • Norite kepti didesnėje formoje? 24 cm – 6 kiaušiniai, 26 cm – 8. Cukrų ir miltus didinkite proporcingai.

  • Jei plaksite ranka – įberkite šaukštelį kepimo miltelių į miltus, kad biskvitas iškiltų be rūpesčių.

  • Šį biskvitą lengva perpjauti į 3 lygias dalis – idealu tortui.