INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
-
4 kiaušiniai (L dydžio)
-
120 g cukraus
-
120 g kvietinių miltų (pvz., 405D tipo)
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
Žiupsnelis druskos
GAMINIMO EIGA
Paruošimo trukmė: apie 45 min
-
Į dubenį įmuškite kiaušinius, trumpai – apie minutę – plakite vidutiniu greičiu.
-
Tuomet įberkite paprastą ir vanilinį cukrų bei druską. Toliau plakite maksimaliu greičiu, kol cukrus visiškai ištirps, masė taps šviesi ir purus – apytiksliai 5–6 min. Jei plaktuvas silpnesnis, gali prireikti ir 10 minučių.
-
Miltus įmaišykite palaipsniui – po kelis šaukštus įsijokite į kiaušinių masę, atsargiai išmaišydami mentele ar mediniu šaukštu. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
-
Kepimo formos (21 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Šonų netepkite. Supilkite tešlą, išlyginkite.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C (jei be vėjelio – iki 170 °C) ir dėkite formą į orkaitės centrą. Kepkite apie 30–35 min. Tikrinkite mediniu pagaliuku – iškepęs, jei ištrauktas sausas.
-
Iškepus išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir leiskite biskvitui pailsėti 10 min. Tada ištraukite, dar palaikykite formoje 10–15 min, nuimkite kraštus peiliu ir perkelkite ant grotelių atvėsti.
-
Pjaustykite tik visiškai atvėsusį. Geriausia – laikyti per naktį šaldytuve, įvyniotą į plėvelę.
PATARIMAI
-
Kepant pirmas 15 min jokiu būdu neatidarinėkite orkaitės durelių.
-
Jei viršus ruduoti pradeda per greitai – pridenkite folija ar kepimo popieriumi.
-
Norite kepti didesnėje formoje? 24 cm – 6 kiaušiniai, 26 cm – 8. Cukrų ir miltus didinkite proporcingai.
-
Jei plaksite ranka – įberkite šaukštelį kepimo miltelių į miltus, kad biskvitas iškiltų be rūpesčių.
-
Šį biskvitą lengva perpjauti į 3 lygias dalis – idealu tortui.