Ingredientai:
Porcijų skaičius: 10
-
250 g varškės
-
Apie 200 g kvietinių miltų
-
2 kiaušiniai
-
3 šaukštai cukraus
-
1 šaukštas vanilinio cukraus
-
2 šaukšteliai kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
Papildomai:
-
Aliejus kepimui
-
Cukraus pudra pabarstymui (nebūtina)
Gaminimo būdas (apie 30 min.):
-
Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite iki vientisos konsistencijos.
-
Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Pamažu, po kelis šaukštus, berkite miltų mišinį į varškės masę, vis išmaišydami. Tešla turi likti minkšta ir nelipni – tikslų miltų kiekį koreguokite pagal kiaušinių dydį ir varškės drėgnumą.
-
Paruoštą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Supjaustykite jį 3 cm pločio juostomis, o jas – įstrižai norimo ilgio gabalėliais. Kiekviename išpjautame žagarėlyje padarykite nedidelę įkirptę viduryje ir vieną galą perverkite per ją.
-
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode. Kepkite žagarėlius ant vidutinės kaitros, kol jie gražiai apskrus. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Atvėsusius galite apibarstyti cukraus pudra.
Patarimas:
Jei norite saldesnio varianto – į tešlą įberkite papildomą šaukštą cukraus.