Purūs varškės žagarėliai – skanėstas nuo vaikystės stalo

Purūs varškės žagarėliai

Ingredientai:

Porcijų skaičius: 10

  • 250 g varškės

  • Apie 200 g kvietinių miltų

  • 2 kiaušiniai

  • 3 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštas vanilinio cukraus

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

Papildomai:

  • Aliejus kepimui

  • Cukraus pudra pabarstymui (nebūtina)

Gaminimo būdas (apie 30 min.):

  1. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite iki vientisos konsistencijos.

  2. Atskirai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Pamažu, po kelis šaukštus, berkite miltų mišinį į varškės masę, vis išmaišydami. Tešla turi likti minkšta ir nelipni – tikslų miltų kiekį koreguokite pagal kiaušinių dydį ir varškės drėgnumą.

  3. Paruoštą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą. Supjaustykite jį 3 cm pločio juostomis, o jas – įstrižai norimo ilgio gabalėliais. Kiekviename išpjautame žagarėlyje padarykite nedidelę įkirptę viduryje ir vieną galą perverkite per ją.

  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ar puode. Kepkite žagarėlius ant vidutinės kaitros, kol jie gražiai apskrus. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Atvėsusius galite apibarstyti cukraus pudra.

Patarimas:

Jei norite saldesnio varianto – į tešlą įberkite papildomą šaukštą cukraus.