Greita gvakamolė su kalendra ir aitriąja paprika – ideali užtepėlė per 10 minučių

Greita gvakamolė su kalendra ir aitriąja paprika

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 2 prinokę dideli avokadai
  • ½ nedidelio svogūno
  • 1 aitri paprika
  • 1 pomidoras (nebūtina)
  • 1 žalioji citrina
  • Maža saujelė kalendros
  • Druska pagal skonį

Gaminimo eiga (~10 min.):

  1. Paruoškite avokadus:
    Perpjaukite avokadus išilgai, išimkite kauliukus ir išskobkite minkštimą į dubenį.
  2. Sutrinkite:
    Avokado minkštimą sutrinkite šakute iki norimos tyrės konsistencijos.
  3. Supjaustykite pomidorą:
    Jeigu naudojate, supjaustykite pomidorą smulkiais kubeliais.
  4. Smulkinkite daržoves ir žoleles:
    Labai smulkiai supjaustykite svogūną, papriką (pašalinkite sėklas, jei reikia) ir kalendrą.
  5. Sumaišykite:
    Į avokado tyrę sudėkite visas daržoves ir žoleles, išspauskite žaliosios citrinos sultis, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

Patarimai:

  • Palaikius 10–15 min. šaldytuve gvakamolė taps dar aromatingesnė.
  • Jei neturite kalendros, galite naudoti petražoles – skonis bus švelnesnis.
  • Puikiai tinka su traškučiais, kepintomis daržovėmis arba ant skrudintos duonos.