Sultingi ir minkšti kotletai iš dviejų rūšių faršo

Sultingi ir minkšti kotletai iš dviejų rūšių faršo

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 400 g kiaulienos faršo
  • 400 g kalakutienos arba vištienos faršo
  • 2 kiaušiniai
  • ½ svogūno
  • 5 česnako skiltelės
  • 2 batono riekelės
  • 1 a. š. majonezo
  • Druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Mėgstami prieskoniai – pagal skonį

Gaminimo eiga (~30 min.):

  1. Paruoškite pagrindą:
    Smulkiai supjaustykite svogūną ir nulupkite česnako skilteles. Batono riekeles trumpam pamirkykite šaltame vandenyje arba piene, tada nuspauskite.
  2. Sumaišykite masę:
    Į didelį dubenį sudėkite abu faršus, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, įdėkite nuspaustą batoną, majonezą, paskaninkite druska, pipirais ir pasirinktais prieskoniais. Rankomis gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  3. Formavimas ir kepimas:
    Iš gautos masės suformuokite kotletus norimo dydžio. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki gražios auksinės plutelės ir pilnai iškepimo.