Ingredientai (6 porcijoms):
- 400 g kiaulienos faršo
- 400 g kalakutienos arba vištienos faršo
- 2 kiaušiniai
- ½ svogūno
- 5 česnako skiltelės
- 2 batono riekelės
- 1 a. š. majonezo
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Mėgstami prieskoniai – pagal skonį
Gaminimo eiga (~30 min.):
-
Paruoškite pagrindą:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir nulupkite česnako skilteles. Batono riekeles trumpam pamirkykite šaltame vandenyje arba piene, tada nuspauskite. -
Sumaišykite masę:
Į didelį dubenį sudėkite abu faršus, įmuškite kiaušinius, suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, įdėkite nuspaustą batoną, majonezą, paskaninkite druska, pipirais ir pasirinktais prieskoniais. Rankomis gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. -
Formavimas ir kepimas:
Iš gautos masės suformuokite kotletus norimo dydžio. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki gražios auksinės plutelės ir pilnai iškepimo.