INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
-
500 g kiaulienos kumpio
-
200 ml sultinio
-
1 morka
-
1 svogūnas
-
5 šaukštai pomidorų padažo
-
1 šaukštas kvietinių miltų
-
Žiupsnelis mėsos prieskonių
Kepimui:
-
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Morką supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais. Kiaulieną susmulkinkite į nedidelius, vienodo dydžio gabalėlius.
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite svogūnus ir morkas, šiek tiek apkepkite, kol švelniai suminkštės. Perkelkite į puodą ir užpilkite sultiniu.
-
Toje pačioje keptuvėje apkepkite kiaulienos gabalėlius, kad švelniai apskrustų. Sudėkite juos prie daržovių į puodą.
-
Pagardinkite mėgstamais mėsos prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės kaitros apie 30 minučių.
-
Nusemkite apie pusę stiklinės troškinio skysčio, palikite šiek tiek pravėsti. Tuomet įmaišykite šaukštą miltų bei pomidorų padažą. Gerai išmaišykite ir šį mišinį supilkite atgal į troškinį. Pavirkite dar 5 minutes, kad viskas susijungtų.
-
Guliašą patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais – puikus derinys sočiai vakarienei.