Sotus kiaulienos troškinys su daržovėmis – klasikinis guliašas namuose

kiaulienos troškinys su daržovėmis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

  • 500 g kiaulienos kumpio

  • 200 ml sultinio

  • 1 morka

  • 1 svogūnas

  • 5 šaukštai pomidorų padažo

  • 1 šaukštas kvietinių miltų

  • Žiupsnelis mėsos prieskonių

Kepimui:

  • 1 šaukštas aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Morką supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais. Kiaulieną susmulkinkite į nedidelius, vienodo dydžio gabalėlius.

  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite svogūnus ir morkas, šiek tiek apkepkite, kol švelniai suminkštės. Perkelkite į puodą ir užpilkite sultiniu.

  3. Toje pačioje keptuvėje apkepkite kiaulienos gabalėlius, kad švelniai apskrustų. Sudėkite juos prie daržovių į puodą.

  4. Pagardinkite mėgstamais mėsos prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės kaitros apie 30 minučių.

  5. Nusemkite apie pusę stiklinės troškinio skysčio, palikite šiek tiek pravėsti. Tuomet įmaišykite šaukštą miltų bei pomidorų padažą. Gerai išmaišykite ir šį mišinį supilkite atgal į troškinį. Pavirkite dar 5 minutes, kad viskas susijungtų.

  6. Guliašą patiekite su bulvių koše ir raugintais agurkais – puikus derinys sočiai vakarienei.