Sotus tradicinis „Čičinsko kepsnys“ su malta mėsa ir bulvių tešla

Sotus tradicinis „Čičinsko kepsnys“

Ingredientai:

Porcijų skaičius: 4

  • 400 g maltos mėsos

  • 2 didesnės arba 3 mažesnės virtos bulvės

  • 200 ml kefyro

  • 200 g kvietinių miltų

  • 1 kiaušinis

  • 0,5 šaukštelio sodos

  • Druskos pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

  • Aliejaus kepimui

Paruošimo eiga (apie 1 val.):

  1. Bulves išvirkite su lupenomis, palaukite, kol šiek tiek atvės, nulupkite ir sutrinkite su kefyru iki visiškai vientisos masės – be gabaliukų ar gumuliukų.

  2. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

  3. Sodos nugesinimui naudokite šiek tiek kefyro, tada pilkite ją į tešlą. Minkykite, kol masė taps elastinga ir minkšta. Jei per skysta – pridėkite miltų, jei per kieta – šlakelį kefyro. Palikite tešlą pastovėti 10–15 minučių.

  4. Tešlai pastovėjus, nupjaukite gabalėlį ir iškočiokite jį plonai. Supjaustykite ilgomis siauromis juostelėmis.

  5. Į maltą mėsą įberkite druskos ir pipirų (galite pridėti ir mėgstamų kitų prieskonių). Rankomis formuokite nedideles dešreles ir kiekvieną jų sandariai apvyniokite paruoštomis tešlos juostelėmis.

  6. Apvyniotus kepsnius kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.

Patarimas:

Tradicinis patiekimo būdas – su marinuotais agurkais bei svogūnais.