Sotus tradicinis „Čičinsko kepsnys“ su malta mėsa ir bulvių tešla

Sotus tradicinis „Čičinsko kepsnys“

Ingredientai:

Porcijų skaičius: 4

  • 400 g maltos mėsos
  • 2 didesnės arba 3 mažesnės virtos bulvės
  • 200 ml kefyro
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinis
  • ½ šaukštelio sodos
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Paruošimo eiga (apie 1 val.):

  1. Bulves išvirkite su lupenomis, leiskite šiek tiek ataušti, nulupkite ir sutrinkite kartu su kefyru, kol masė taps visiškai vientisa be gumuliukų.
  2. Į bulvių-kefyro košę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
  3. Sodos nugesinkite trupučiu kefyro, supilkite ją į tešlą ir minkykite, kol masė taps minkšta bei elastinga. Jeigu per tiršta – įpilkite šlakelį kefyro, jeigu per skysta – įsijokite šiek tiek miltų. Palikite 10–15 min. pastovėti.
  4. Nupjaukite mažą tešlos gabalėlį, iškočiokite plonai ir supjaustykite siauromis juostelėmis.
  5. Į maltą mėsą įberkite druskos ir pipirų (galite pridėti ir kitų prieskonių). Rankomis suformuokite nedideles dešreles, tada sandariai apvyniokite kiekvieną tešlos juostele.
  6. Įkaitintame aliejuje kepkite apvyniotus kepsnius ant vidutinės kaitros 15–20 min., kol gražiai apskrus.

Patarimas:

Tradicinis patiekimo būdas – su marinuotais agurkais ir smulkintu svogūnu.