Ingredientai (4 porcijoms):
-
500 g mėgstamo faršo
-
1 kiaušinis
-
60 ml pieno
-
1 vidutinio dydžio svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
2 riekelės batono
-
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
-
1 šaukštelis mairūno
-
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
-
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
-
Druska – pagal skonį
Aptepimui:
-
3 šaukštai aliejaus
Papuošimui:
-
Kvapieji pipirai (arba kadagio uogos)
-
Lauro lapai
Gaminimo eiga (~45 min):
-
Į dubenį dėkite faršą, įmuškite kiaušinį, įpilkite pienu pamirkytas ir nuspaustas batono riekeles (be plutelės). Norint galima batoną keisti smulkinta nevirta bulve. Suberkite smulkintą svogūną ir česnaką, taip pat visus prieskonius ir žoleles. Masę gerai išmaišykite, kol taps vientisa.
-
Paruoštą faršą padalinkite į dvi dalis ir suformuokite du mažesnius „zuikius“, arba vieną didelį. Sudėkite į kepimo indą. Iš kvapiųjų pipirų ar kadagio uogų suformuokite akytes ir nosytę, o iš lauro lapų – „ausytes“.
-
Mėsos kepinį apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į iki 180–200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kol viršus gražiai apskrus.