Ingredientai
Porcijų skaičius: 4
- 4 raudonos paprikos (arba kitų spalvų)
- 400 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinys)
- 200 g biriai virtų ryžių
- 100 g gerai besilydančio sūrio (pvz., VILVI Memel Prussia)
- 1 svogūnas
- Sauja petražolių (nebūtina)
- 2 česnako skiltelės
- 1 šaukštas pomidorų pastos arba pomidorų padažo
- Prieskoniai maltai mėsai, druska ir pipirai – pagal skonį
- Aliejus – pagal poreikį
Paruošimas (apie 1 val.):
-
Paprikų paruošimas:
Paprikas perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas (kotelių palikti). Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes ant silpnos ugnies. Išgriebkite, perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. -
Įdaro paruošimas:
Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sumaišykite su malta mėsa, virtų ryžių, pomidorų pasta ir (jei naudojate) kapotomis petražolėmis. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. -
Paprikų įdarymas:
Standžiai į kiekvieną paprikos puselę sukrėskite paruoštą įdarą. Sudėkite ant kepimo skardos taip, kad puselės nesiliestų. -
Kepimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Kepkite apie 30 minučių, tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar kelias minutes, kol sūris ištirps ir gražiai apskrus. -
Patiekimas:
Apibarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite karštas.