Sultingos paprikos su mėsos ir ryžių įdaru, keptos orkaitėje

Sultingos paprikos su mėsos ir ryžių įdaru

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4

  • 4 raudonos paprikos (arba kitų spalvų)
  • 400 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos mišinys)
  • 200 g biriai virtų ryžių
  • 100 g gerai besilydančio sūrio (pvz., VILVI Memel Prussia)
  • 1 svogūnas
  • Sauja petražolių (nebūtina)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštas pomidorų pastos arba pomidorų padažo
  • Prieskoniai maltai mėsai, druska ir pipirai – pagal skonį
  • Aliejus – pagal poreikį

Paruošimas (apie 1 val.):

  1. Paprikų paruošimas:
    Paprikas perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas (kotelių palikti). Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes ant silpnos ugnies. Išgriebkite, perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite.
  2. Įdaro paruošimas:
    Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką, apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sumaišykite su malta mėsa, virtų ryžių, pomidorų pasta ir (jei naudojate) kapotomis petražolėmis. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
  3. Paprikų įdarymas:
    Standžiai į kiekvieną paprikos puselę sukrėskite paruoštą įdarą. Sudėkite ant kepimo skardos taip, kad puselės nesiliestų.
  4. Kepimas:
    Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Kepkite apie 30 minučių, tada apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar kelias minutes, kol sūris ištirps ir gražiai apskrus.
  5. Patiekimas:
    Apibarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite karštas.