INGREDIENTAI (2 porcijoms):
- 2 agurkai
- 15 vyšninių pomidorų
- 200 g fetos sūrio
- 1 rausvasis svogūnas
- ½ žaliosios paprikos
- 15 juodųjų alyvuogių
- 4 šaukštai citrinų sulčių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 česnako skiltelė
- ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
- Žiupsnelis druskos
- ½ žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA (~20 min):
- Padažas: Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sutrintą česnaką, druską, pipirus ir raudonėlį. Gerai išplakite.
- Daržovės ir sūris: Agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorukus – pusiau; svogūną – plonais žiedeliais; papriką – juostelėmis; fetą – kubeliais; alyvuoges – skiltelėmis.
- Patiekimas: Visas paruoštas sudedamąsias dalis dėkite į salotų dubenį, švelniai išmaišykite ir užpilkite padažu. Patiekite iškart.