Autentiškos Graikiškos salotos su fetos sūriu ir alyvuogėmis

Graikiškos salotos

INGREDIENTAI (2 porcijoms):

  • 2 agurkai
  • 15 vyšninių pomidorų
  • 200 g fetos sūrio
  • 1 rausvasis svogūnas
  • ½ žaliosios paprikos
  • 15 juodųjų alyvuogių
  • 4 šaukštai citrinų sulčių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • Žiupsnelis druskos
  • ½ žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA (~20 min):

  1. Padažas: Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sutrintą česnaką, druską, pipirus ir raudonėlį. Gerai išplakite.
  2. Daržovės ir sūris: Agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorukus – pusiau; svogūną – plonais žiedeliais; papriką – juostelėmis; fetą – kubeliais; alyvuoges – skiltelėmis.
  3. Patiekimas: Visas paruoštas sudedamąsias dalis dėkite į salotų dubenį, švelniai išmaišykite ir užpilkite padažu. Patiekite iškart.