Švelniai svieste apkepti smidrai su česnaku ir laiškais

Švelniai svieste apkepti smidrai

INGREDIENTAI

Porcijų kiekis: 4

  • 500 g šviežių smidrų
  • 50 g ghee sviesto
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 saujelė svogūnų laiškų
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

Paruošimo trukmė: apie 20 minučių

  1. Smidrus nuplaukite, gerai nusausinkite. Apatinę dalį nulaužkite – lenkite, kol lūžta natūralioje vietoje, kur baigiasi sumedėjusi dalis.
  2. Česnako skilteles ir svogūnų laiškus smulkiai sukapokite.
  3. Ghee sviestą ištirpinkite keptuvėje – kaitra šiek tiek didesnė nei vidutinė. Sudėkite česnaką ir pakepinkite kelias sekundes, kol pasklis malonus kvapas.
  4. Į tą pačią keptuvę sudėkite smidrus. Apkepkite juos nuolat maišydami apie 3–4 minutes, kol šiek tiek suminkštės ir lengvai apskrus.
  5. Baigiant kepti, suberkite svogūnų laiškus, pakepinkite dar pusę minutės. Paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais.

Skanaus – tai vienas greičiausių būdų paruošti smidrus su puikiu rezultatu!