Minkšti mieliniai blynai – purumo garantas kiekvienam rytui

Minkšti mieliniai blynai

Ingredientai (10 porcijų):

  • 500 ml pieno
  • 500 g kvietinių miltų (apytikriai)
  • 3 kiaušiniai
  • 50 g ištirpinto sviesto
  • 3 šaukštai cukraus
  • 7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Šiek tiek aliejaus kepimui

Paruošimo būdas (apie 1 val.):

  1. Šiek tiek pašildykite pieną, kad būtų šiltas, bet ne karštas.
  2. 20 ml pieno sumaišykite su mielėmis, palikite, kol ant paviršiaus susidarys putelės.
  3. Supilkite mielių mišinį į likusį pieną ir gerai išmaišykite.
  4. Įpilkite kiaušinius, cukrų ir druską, išplakite iki vientisos masės.
  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per sietelį įmaišykite į tešlą. Jeigu reikia, įberkite dar miltų.
  6. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tešla pakils.
  7. Įkilusią tešlą sumaišykite su ištirpintu sviestu.
  8. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus sluoksnį. Šaukštu dėkite tešlą ir kepkite sumažintoje kaitroje iš abiejų pusių, kol blynai išsipūs ir gražiai apskrus.

Patarimai:

  • Į tešlą galite įmaišyti razinų, aguonų ar smulkintų obuolių – tai suteiks papildomo skonio.
  • Naudokite kambario temperatūros ingredientus purenesniam rezultatui.