Ingredientai (10 porcijų):
- 500 ml pieno
- 500 g kvietinių miltų (apytikriai)
- 3 kiaušiniai
- 50 g ištirpinto sviesto
- 3 šaukštai cukraus
- 7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- Šiek tiek aliejaus kepimui
Paruošimo būdas (apie 1 val.):
- Šiek tiek pašildykite pieną, kad būtų šiltas, bet ne karštas.
- 20 ml pieno sumaišykite su mielėmis, palikite, kol ant paviršiaus susidarys putelės.
- Supilkite mielių mišinį į likusį pieną ir gerai išmaišykite.
- Įpilkite kiaušinius, cukrų ir druską, išplakite iki vientisos masės.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per sietelį įmaišykite į tešlą. Jeigu reikia, įberkite dar miltų.
- Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tešla pakils.
- Įkilusią tešlą sumaišykite su ištirpintu sviestu.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejaus sluoksnį. Šaukštu dėkite tešlą ir kepkite sumažintoje kaitroje iš abiejų pusių, kol blynai išsipūs ir gražiai apskrus.
Patarimai:
- Į tešlą galite įmaišyti razinų, aguonų ar smulkintų obuolių – tai suteiks papildomo skonio.
- Naudokite kambario temperatūros ingredientus purenesniam rezultatui.