Ingredientai (8 porcijoms):
Tešlai:
-
12 žalių bulvių
-
3 virtos bulvės
-
Druskos – pagal skonį
Įdarui:
-
500 g maltos mėsos
-
1 svogūnas
-
Druskos – pagal skonį
-
Juodųjų pipirų – pagal skonį
Padažui:
-
1 svogūnas
-
2 šaukštai ištirpintų taukų
-
Spirgučių – pagal poreikį
-
Grietinės – tiek, kiek norisi
Gaminimo eiga (daugiau nei 1 val.):
-
Bulvių paruošimas:
Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite. Skysčio neišpilkite – palaukite, kol susikaups krakmolo sluoksnis. Tada nupilkite skystį, o krakmolą grąžinkite į tarkius. -
Tešlos sumaišymas:
Virtas bulves sugrūskite. Sumaišykite su tarkuotomis žaliomis bulvėmis ir krakmolu. Įberkite druskos ir viską kruopščiai išminkykite. -
Įdaras:
Smulkintą svogūną šiek tiek apkepkite, tuomet sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais. -
Formavimas:
Paimkite apie 80 g paruoštos bulvių masės, suformuokite paplotėlį, įdėkite šiek tiek mėsos įdaro, užlenkite ir gerai užspauskite kraštus. Suformuokite pailgus kukulius. -
Virimas:
Cepelinus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite 20–25 minutes ant nedidelės kaitros, atsargiai pamaišydami, kad neprikibtų prie dugno. -
Padažo ruošimas:
Taukiniuose trumpai apkepkite spirgučius, tada įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes. Galiausiai įpilkite grietinės ir viską permaišykite. -
Patiekimas:
Išvirusius cepelinus atsargiai išgriebkite, sudėkite į pašildytą indą ir užpilkite paruoštu spirgučių padažu.